Välkommen underbara du! Mitt syfte med denna text är att ge dig en så stor anledning till varför du ska ta hand om dig, satsa på att utveckla och underhålla din kropp, att du känner mer eller mindre att du måste träna för att må bra.

Konceptet som fick mig, som inte ens gillar att träna längre, att börja träna och då varje dag, går ut på att allt i Universum, alla levande varelser antingen utvecklas eller avvecklas!!! Avveckling i detta fall innebär förberedelse på att dö!

När jag fick det klart för mig vad det innebär för mig och min kropp bestämde jag mig för att verkligen börja träna, varje dag!

Jag kommer inte riktigt ihåg var jag fick detta förklarat för mig först, men jag tror att det var Jon Butcher från Lifebook, men det var för lite drygt 1 år och 4 månader sedan. Om du vill veta lite mer om Jon kan du klicka på länken; http://mylifebook.com/blog/jon-butcher-before-and-after/ .

Det konceptet innebär är att allt i naturen, inklusive alla levande varelser – även du, utvecklas eller avvecklas. Ett mycket tydligt exempel på detta, som vi nog alla har mött på ett eller annat sätt, är när någon har haft en kroppsdel i gips ett tag och att gipset börjar glappa efter ganska kort tid; musklerna som inte används förtvinar på bara några veckor!

Vad händer då med alla muskler som jag som har ett relativt stillasittande arbete inte använder dagligen?! Ren skräck för att åldras i förtid eller att dö i förtid, med två små barn som jag vill finnas för i många många år, fick mig att börja att träna! Och då till och med varje dag!

Styrkan i att göra något varje dag är att jag inte måste peppa mig själv eller använda min viljestyrka för att göra det, det går på rutin.

Inte behöver du argumentera med dig själv om att till exempel borsta tänderna varje dag? Det går på rutin att göra det och det känns till och med konstigt, som om något fattas, när du har har hoppat över det. I länken ovanför tar Jon bland annat upp fördelarna med dagliga vanor och att det är det du gör varje dag som faktiskt avgör dina resultat i livet!

Eftersom jag höll på att fastna i träningsberoende när jag gick på gymnasiet och kände att jag var tvungen att bryta direkt med träningen för att det inte skulle ta över hela mitt liv, har jag sedan dess haft blandade känslor för att träna. Jag har periodvis tränat och njutit av det fullt ut, men då har det krävts att träningen har varit så rolig och utmanande, mycket avancerad aerobics eller step-up med så pedagogiska ledare att jag har glömt bort att jag tränar. Nu när vi bor på landet tar det så lång tid i att bara åka, att det inte är ett alternativ längre.

När jag nu förstod vad alternativen var; utvecklas eller avvecklas var valet inte så svårt; jag vill självklart fortsätta att utvecklas!

Det där med dagliga vanor hade jag redan mycket positiv erfarenhet av i bland annat meditation, så nu handlade det om att hitta något som gick att använda hemma, utan massor av utrymmeskrävande redskap, som var billigt och som inte tog för lång tid att göra, men som ändå gjorde att jag använde mer eller mindre alla muskler, varje dag. Inte vill jag avveckla mina muskler, mina muskler är ju en del av min kropp och den ska jag minsann se till att ta hand om, jag har ju bara en!

Jag ville vara mjuk och stark i kroppen och till slut föll valet på att testa en app som heter Pilates Lumowell, den är gratis och du hittar den på Google Play eller App Store. De har flera olika appar och även en Youtube-kanal.

Sedan 1 år och 4 månader har jag tränat med denna app varje dag, med undantag för genomförkylning, det tar bara cirka 10 minuter och den ger en rejäl genomkörare. Jag kan vara ganska stel på morgonen men efter detta träningspass känner jag mig både mjuk och mallig över att jag redan tränat fast klockan redan är före 7! På jobbardagarna är jag faktiskt klar redan klockan 5!

Det viktigaste motivet bakom min träning är att skicka en tydlig signal till mig själv och min kropp om att jag fortsätter att utvecklas och att använda alla muskler; jag håller inte på att avvecklas, inte på många många år!!! Att jag sedan har blivit av med värken som jag tidigare haft mellan skulderbladen och att magen har blivit plattare är en ren bonus!!

Vad gör du för att skicka signaler till dig och din kropp om att du inte håller på att avvecklas?!

Skicka gärna tips till mig på fler träningsappar eller Youtubekanaler med korta och intensiva träningspass!

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild av  Silvestri Matteo on Unsplash