Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att skriva lite om den vanligaste saken man i Sverige ångrar på sin dödsbädd; att man inte vågade följa sina drömmar!

Jag hörde på radion igår att den vanligaste saken man i Sverige ångrar på sin dödsbädd är att man inte vågade följa sina drömmar! Visst är det tragiskt!

Att vi som har så bra förutsättningar i Sverige med fred, frihet och en mycket bra levnadsstandard viker ner oss, och hellre bara låter livet ske istället för att genomföra det vi innerst inne vill. Alla de människor som har genomfört sina drömmar vittnar om att de inte har något speciellt, eller är något speciella utan att det enbart handlade om att aldrig, aldrig ge upp!

När Winston Churchill, det räcker att veta att han var en mycket framgångsrik man i Storbritannien, på ålderns höst blev inbjuden att tala inför studenter på ett universitet om hur man blir just framgångsrik var det bara det han sa; “Never give up! Never, never, ever give up!” Sedan gick han av scenen… iskallt, eller hur?!

Den absolut vanligaste orsaken till varför man misslyckas är just för att man ger upp!

Så om det nu är det som är den stora hemligheten, att aldrig ge upp, hur kommer det sig då att inte alla bara håller fast vid sina drömmar och kämpar på?!

Vi ser det ofta som omöjligt att nå det vi vill och det är därför vi ger upp. På grund av förprogrammerade föreställningar som vi oftast fått före 7-års ålder, det som Bob Proctor kallar för paradigmer, motarbetar vi oss själva och det gäller att omprogrammera sig själv så att ens eget undermedvetna tror att det är möjligt. Det gör man genom att upprepa för sig själv det man vill, om och om igen, tills paradigmerna ändras.

Det som är enklast, men som ändå kräver ihärdighet, är att man skriver ett målkort; det man vill uppnå så som det skulle vara om det redan var sant; “Jag är så tacksam och lycklig nu när…” och vad du nu vill uppnå. Sedan gäller det att säga det högt för sig själv 711 gånger om dagen och tänka sig in i hur det skulle vara och kännas om det redan vore sant. På så sätt kan du över tid påverka ditt undermedvetna och det är först då som du kan nå dina mål. Jag har skrivit om detta i flera inlägg och om du vill läsa den långa versionen rekommenderar jag att du läser min sammanfattning av boken “Tänk rätt bli framgångsrik” av Napoleon Hill, eller läser hela boken. Länk till att köpa den finns längst ner.

Åter nu till drömmarna…

Här kommer 7 frågor som kan hjälpa dig lite på traven med att komma på din dröm:

  1. Om du inte kunde misslyckas, vad skulle du då vilja göra då i livet?
  2. Om inte pengar, ålder, utbildning, mod med mera vore en begränsning, vad skulle du då vilja göra i livet?
  3. Vad gör du som är så roligt att du glömmer tid och rum?
  4. Vad skulle du kunna göra helt gratis bara för att det är så roligt?
  5. Vad är du riktigt bra på?
  6. Vad brukar du få beröm för av andra?
  7. Vad skulle du absolut velat ha gjort innan du dör?

 

Om det är helt tomt i huvudet kan du börja fråga dig själv dessa frågor under en hel vecka, så kanske det så småningom kommer några ledtrådar.

Låt inte du vara en av dem som ångrar dig när det är för sent! Vad är det du verkligen, verkligen vill? Och vad kan du göra idag, med det du redan har, där du redan är för att ta dig ett steg närmare din dröm? Lycka till!

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Klicka här för och köpa boken på Adlibris

PS2. Frontbild av Dayne Topkin on Unsplash