Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att ge dig 8 konkreta tips på hur du kan stärka din självdisciplin för att leva det liv som du själv blir lycklig av. Tony Robbins är den som ger de konkreta tipsen.

 

Är det du bestämmer i ditt liv, eller låted du dig styras av andra? För att stärka sig själv finns det några konkreta saker att göra enligt proffscoachen Tony Robbins.

 

8 konkreta tips på att stärka din självdisciplin, som kommer att stärka din livskvalitet;

 

  1. Välj mycket noga vilka du spenderar din mesta tid med; man blir som de man umgås med.

 

Det är ofrånkomligt att inte bli påverkad av de människor man mestadels har runt sig. Om de är bittra och negativa kommer du förr eller senare att bli likadan. Motståndet för att behålla hög och positiv energi kommer över tid att bli för stort och du kommer att bli likadan.

 

Välj alltså mycket noga vilken typ av människor du mestadels umgås med, eftersom du över tid kommer att bli påverkad av deras värderingar, energi och trosuppfattningar, det är omöjligt att inte bli det som människa.

 

  1. Vår livskvalitet avgörs av var vi känslomässigt bor; vilken känsla du mestadels befinner dig i.

 

Arga människor letar efter saker, situationer och bemötanden att bli arga för. Ledsna människor letar efter saker, situationer och bemötanden att bli ledsna för. Omtänksamma människor letar efter saker, situationer och bemötanden att bli omtänksamma i.

 

Om din känsla som du mest känner dig hemma inte är den som du vill uppleva mest kan du ändra den. Det gör du bäst genom att lära dig mer om hur du beter dig när du är i den känslan du vill vara i och medvetet börja bete dig på det sättet, särskilt med kroppen, så kommer du att ha lättare och lättare att byta ut den invanda känslan mot den du vill uppleva.

  1. Mata dig med något bra och stärkande varje dag!

Se till att stärka ditt sinne genom att läsa eller lyssna på någonting stärkande i 30 minuter varje dag.

 

Negativa tankar kommer automatiskt, för hjärnan letar medvetet efter dem för att hålla dig vid liv, så för att motverka dem måste du mata ditt sinne och din hjärna med positiva budskap.

 

  1. Stärk din kropp!

Rädsla är något fysiskt, så är även stagnation, lika så avtrubbning, raseri och ledsenhet, genom att du använder din kropp så att pulsen stiger i minst 20 minuter, ändrar du din biokemi i kroppen ändras även känslorna.

 

Planera därför in fysisk aktivitet i minst 20 minuter varje dag för att stärka kroppen så att kan motstå de negativa känslorna rent kroppsligen.

 

Det viktigaste är dock att när du börjar att känna negativa känslor, oavsett vilka, se till att röra på dig! Rörelse motverkar negativitet!

  1. Ha något mål som inspirerar dig!

Ett mål som är större än dig och som gör att du utvecklas och strävar mot något. Det sägs att om man inte har ett mål som både skrämmer och inspirerar är det inte tillräckligt stort.

 

Det största problemet idag är att många människor saknar ett mål att sträva mot. Det gör att de blir uttråkade, passiva och det kan så småningom leda till depression och utmattningssyndrom.

 

  1. Skaffa dig en förebild!

Någon som du kan se upp till och inspireras av. Det gör att du fortsätter att växa och utvecklas, vilket också är en nödvändighet i livet för att leva ett självuppfyllande liv.

 

Idag är det många ungdomar och även pensionärer som blir deprimerade av den anledningen att de känner att de inte utvecklas längre. Både skola och arbetsliv kräver, i alla fall lite, att man hela tiden fortsätter att lära sig nya saker. Så länge man upplever att man går framåt känner man en inre tillfredsställelse. Det är när man börjar stagnera eller stanna upp i växandet som människa som många av oss upplever en slags tomhet som man inte riktigt kan sätta fingret på.

 

  1. Se till att ge!

Ge av det du har; dina förmågor, dina talanger, din kunskap, din tid, din energi, dina pengar. Känslan av att bidra är också ett sätt att känna inre tillfredsställelse. Ge till någon av det du har, som de inte har. Det finns alltid någon som har det sämre än du!

 

Dessutom ju mer du ger, desto mer får du! Kanske inte av de du ger till, men av andra som kan ge till dig.

 

Formeln att tjäna pengar har även med detta att göra; ju mer värde du ger till så många människor som möjligt, desto mer pengar kommer du att tjäna.

  1. Se till att utveckla vanan att fokusera på det som är bra i ditt liv!

 

Det du fokuserar på är det du kommer att uppleva mer av. Alltså gäller det att fokusera på det som är bra i sitt liv, inte det som är fel eller det som skulle vara mycket bättre om bara..

 

Du blir dina vanor! Det gäller att så fort du kommer på dig själv med att fokusera på allt som är fel, omedelbart styra tankarna till det som du kan uppskatta just nu och det du har att vara tacksam för.

Det krävs mod att alltid medvetet leta efter det som är bra i livet! Men om du vill förbättra ditt liv så är det det som krävs. Det krävs inget mod att vara pessimist, för det finns alltid tillgängligt. Men att ha en tro och en tilltro till att allt löser sig och blir till det bästa i situationer som upplevs totalt nattsvarta, det kräver mod!

Se det som det är, inte värre än det är, och fokusera sedan på vad du kan göra för att situationen ska bli bättre. Gör upp en plan och börja agera mot det du vill förbättra!

 

Vad handlar allt detta om?

 

Det handlar om styrka, perspektiv, agerande, känsla, hjärta och så många människor missar chansen att känna att deras liv har en speciell mening!

Motivet spelar roll! Anledningen bakom allt vi gör är det som gör skillnad i livskvaliteten. Om vi känner att det vi gör spelar roll för andra känner vi oss självuppfyllda och inga materiella saker kan någonsin mäta sig med den känslan!

Om du gör saker för att vilja förbättra livet för andra, kommer andra människor att känna det, de kommer att bli inspirerade och du själv kommer att få ett annat bemötande. Du kommer att bli påmind om varför du är här, om varför du finns!

Du finns här för att ge av dina unika talanger, kunskaper, egenskaper och erfarenheter till världen!

 

Vad kan du ge av, som ingen annan kan?

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild av Priscilla Du Preez on Unsplash