Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig varför det är viktigt för dig att påbörja något som gör skillnad enligt Brendon Burchard.

 

Brendon Burchard och hans team har i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika, så han vet vad han pratar om. Det de kom fram till har han skrivit om i bestsellern High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way. Han är inte bara bestseller-författare, utan också High Performance Trainer och en av världens mest eftertraktade föreläsare.

 

Låt aldrig dina nuvarande begränsningar eller omständigheter begränsa din vision eller dina ageranden.

 

Så många av oss har stora drömmar eller stora mål för att leva livet fullt ut och bara för att det verkar omöjligt att uppnå, så långt borta från där vi är idag, när vi kämpar oss genom dagen, när vi jobbar för att lyckas, försöker få ordning på våra saker, försöker att besvara alla andra och få till magin under dagen, så försöker vi inte ens. Vi ger upp redan innan vi ens har försökt.

 

Det Brendon försöker säga till oss är att oavsett var vi är idag, när det gäller att försöka uppnå dina drömmar eller nå dina mål, det du verkligen vill uppleva i livet, så låt aldrig dina små steg i början göra dig trångsynt.

 

Det är lätt att säga att saker och ting är omöjliga. Och många människor kanske säger det till dig, att din dröm är omöjlig, men Brendon frågar oss om hur många vi tror har sagt det till honom, om hans drömmar, och ändå lever han sitt drömliv idag.

 

Idag har han till och med en skrivarvilla där han älskar att skriva sina böcker. När han började skriva sin första bok satt han i sitt pojkrum med en lånad laptop på hans mammas portabla sybord och hade ingen aning om hur man ens gör citat. Han lånade böcker om ämnet och lärde sig bit för bit om hur man gör.

 

Folk sa till honom “Ska du bli en författare? Du kan ju inte ens skriva?!”, men han ville bli bland annat författare och sida för sida började han skriva, han lärde sig hur man skriver genom att studera hur andra före honom har gjort för att lyckas skriva på ett bra sätt.

 

Han hade en dröm och arbetade mycket målmedvetet mot den varje dag. Han hade ingen anledning att tro att han skulle klara av att bli författare, men han hade ett kall om att bli det, att han hade ett budskap som han ville att andra männniskor skulle få ta del av och sedan satsade han på att det.

 

Han var inte speciellt bra på att skriva till en början, han hade ingen talang för det, men han blev bättre och bättre ju mer han skrev och studerade.

 

Han var ingen författare men han blev det genom att varje dag säga till sig själv; “Jag vill göra det här!” Och sedan sätta sig ner varje dag och skriva några sidor eller stycken.

 

Idag har han skrivit flera bestsellers och lever väldigt gott på att vara författare, föreläsare och tränare i hur man blir högpresterande och når sina drömmar.

 

Det folk säger om att saker och ting är omöjliga är så okänsligt och så baserat på deras egna rädslor, som är outforskade, att det är sorgligt. Det kan verkligen få bra människor att sluta försöka att göra bra saker.

 

Brendon vill försöka att uppmuntra oss, oavsett var vi befinner oss, att tro på oss själva, att hålla fast vi det vi vill uppnå, att fortsätta jobba mot det.

Din framgång och din självuppfyllelse kommer att komma från din outtröttliga förmåga att tro på det som andra säger är omöjligt.

Din framgång och din självuppfyllelse kommer att komma från din outtröttliga förmåga att varje morgon fortsätta att jobba mot saker som du inte vet hur de ska gå och som kanske de inte ger det du vill ha på en gång.

Det kanske inte är lätt, det kanske är en kamp, men det är genom denna kamp, denna ansträngning, denna dröm och denna längtan som du kommer att ta dig dit.

 

Någon kanske kommer att säga att du är dum som satsar på det du vill, men att vara dum enligt Brendon är att inte försöka nå sina drömmar.

 

Att vara dum är att vara så begränsad av vad alla andra tycker, att du tycker och beter dig på samma sätt som alla andra.

 

Att vara dum är att följa alla andras beslut och vägar, för att du känner att du borde, inte för att du vill.

 

Att vara dum är när vi hamnar i att vara sysselsatta istället för att utföra vårt livs uppdrag. Det är då livet blir eländigt.

 

Du blir den/det du vill vara genom det du gör varje dag, hur du lever. Genom att varje dag agera enligt vanor som tar dig mot målet.

 

Om du vill bli basketspelare, så spelar du basket varje dag. Om du vill bli en författare så skriver du varje dag. Vill du bli hälsosammare så gör du något varje dag för att bli det.

 

Det här är val, beslut och rutiner som du måste sätta upp i ditt liv för att medvetet ta dig mot dina drömmar, dag för dag.

Du eller ditt liv blir inte bättre än dina dagliga vanor.  

 

Men det är så lätt att säga att dina drömmar i livet är omöjliga. Att säga att dina ambitioner eller drömmar är utom räckhåll, för att det är vad de andra kommer att säga.

Det Brendon vill säga till oss alla är att vi vet inte ens vad som är möjligt tills du har marcherat mot dem i några månader eller några år.

 

Brendon hade själv ingen aning om att det han upplever idag i sitt liv, att han bland annat numera har en hel villa bara för att skriva i. Det fanns ingen Experts Academy då, som lärde ut hur man gör allt detta.

 

Experts Academy är Brendons företag och som hjälper människor att bli experter på det de redan vet och sedan får hjälp med strukturera det på ett sätt som de sedan kan tjäna pengar på. Klicka på länken för att få veta lite mer om det; https://brendon.mykajabi.com/p/experts-academy-new

 

Han bara började. Han började att marchera mot det.

 

Det är framstegen, de riktiga ambitionerna och självuppfyllelsen som öppnar upp möjligheterna för dig under tiden du marcherar mot dina drömmar. Stigen blir tydligare ju längre fram du kommer på den.

 

Det är som att ha en lykta i mörkret; du måste ta ett steg framåt för att lyktans sken ska kunna lysa upp mer så att du efter det kan ta nästa steg.

 

Målet blir tydligare, men det är bara i rörelsen mot det som saker och ting blir tydligare.

 

Att bara sitta och gissa kommer inte att ta dig någonstans. Tillfredsställelsen kommer från rörelse, att man rör sig mot något.

 

Även om det betyder att man upptäcker livet på ett slumpmässigt sätt och helt plötsligt öppnar stigen upp sig och du får veta vart du ska gå.

 

Brendon säger att han hade ingen aning om att han skulle göra videos, han hade ingen ambition om att bli en Youtubestjärna, men idag har  30 000 000 människor sett hans videos de senaste 12 månaderna.

 

Han skrev sina texter och plötsligt kom folk och sa till honom att han borde dela några videos för att det han berättade om var inspirerande saker. Han sa “Okej..” och han visste ingenting om att göra det, så han var tvungen att lära sig allt om det.

 

Att göra videos var inte något som han gjorde naturligt utan det var oerhört obehagligt, han var inte bekväm med att vara inför kameran alls, han var tvungen att lära sig hur man talar inför folk och han var rädd att prata med folk.

 

Men han begränsade inte sin tro i vad som som var möjligt för honom baserat på hans dåvarande kunskaper.

 

Din kunskap idag har ingenting att göra med om du kan uppnå dina framtida drömmar eller inte.

 

Det som betyder något, är om du börjar lära dig de färdigheter som krävs för att kunna uppnå drömmen eller inte. För oavsett var du befinner dig idag kan du lära dig att utveckla nya dagliga vanor, nya rutiner, nya ämnesområden, få nya mentorer, få nya vänner och nya sociala kontakter som kommer att ta dig till din dröm.

 

Men du måste sluta säga att du inte kan bara för att det verkar omöjligt, i alla fall i början då du inte överbevisat dig själv att du kan.

 

Allt är omöjligt första gången! Men när du börjar att röra dig mot det, blir det mer möjligt. Något händer under resans gång som får dig att se med egna ögon att det är möjligt, men du kan inte komma dit utan att först ha kommit så här långt.

 

Brendon säger att han vet att vi har stora drömmar, mål och saker vi längtar efter.

 

Han hoppas att vi också en dag kommer att kunna stå mitt i våra drömmar och känna oss så välsignade i att ha uppnått våra drömmar, för det är en djupare känsla av självuppfyllelse att ha uppnått en större dröm.

 

Du kommer aldrig att vara komplett och du kommer alltid att ha ännu större drömmar, större saker att jaga, bättre saker att ge och fler sätt att växa på.

När du verkligen har uppnått något speciellt för din egen skull och du får en stund när du kan säga till dig själv; “Jag är riktigt glad att jag började.” det för med sig en hög nivå av glädje.

 

Så vad ska du börja med idag?

Vad ska du börja att röra dig emot?

Vilka färdigheter ska du skaffa dig?

Hur kan du komma på banan igen?

Hur kan du komma tillbaka i rörelse?

 

Så var det för mig och bloggandet, jag ville blogga om personlig utveckling för att jag är väldigt intresserad av det och lär mig massor, dagligen, och jag tyckte att det var synd att andra inte skulle få kunna ta del av det.

 

Min personliga resa inåt de senaste två åren har gett mig och min familj så fantastiskt mycket i livskvalitet. Min största önskan är att jag med mitt skrivande kan ge er möjligheter till att också uppleva glädjen i att växa och utvecklas som personer och modet att börja ta de första stegen mot era drömliv, jag vill att alla ska få ett underbart liv.

 

Om jag sedan är så bra på att blogga eller inte spelade inte så stor roll till en början, jag var ju tvungen att börja för att kunna bli bättre.

 

Jag hoppas hjärtligt att ni vill ge mig feedback så att jag kan bli ännu bättre på skrivandet både när det gäller innehåll och själva skrivandet.

Hur kan du återigen börja tro på det “omöjliga”, och veta att det blir möjligt med rörelse?

 

Brendon säger att han vet hur svårt det är att tro på sig själv, ibland tror man att man behöver tillåtelse för att jaga efter sina drömmar.

 

Om du väntar på tillåtelse så kommer den här; Brendon Burchard ger dig tillåtelse att jaga efter dina drömmar! Du fick just Universums tillåtelse att jaga efter dina drömmar, att prova den omöjliga saken.

 

Tro på dig själv, börja röra dig mot det och du kommer att börja erfara en otrolig energi, engagemang och entusiasm för livet; det som Brendon och hans team kallar för The Charged Life, Det fulladdade livet.

 

Brendon vill påminna oss om den enklaste saken; Det spelar ingen roll vad du börjar med, det kan vara den minsta saken, men börja med något som gör skillnad!

 

Sammanfattning;

Varför är det viktigt att påbörja något som gör skillnad?

När du verkligen har uppnått något speciellt, något som gör skillnad för dig och andra, för din egen skull, och du får en stund när du kan säga till dig själv; “Jag är riktigt glad att jag började.” det för med sig en hög nivå av glädje.

Tro på dig själv, börja röra dig mot det och du kommer att börja erfara en otrolig energi, engagemang och entusiasm för livet.

 

OBS! För att du ska inte missa några nya inlägg kan du acceptera att vi skickar pushmeddelanden, så får du upp en länk direkt i din webbläsare när ett nytt inlägg har gjorts och du kan då gå direkt till det nya inlägget.

 

Tills vi hörs igen; ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida; https://brendon.com/

PS2. Vill du köpa Brendon Burchards senaste bok, klicka på länken High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way av Brendon Burchard

PS3. Vill du själv se på detta videoklipp, klicka på länken;

https://www.youtube.com/watch?v=jZJA7xyZvtY&t=348s

PS4. Frontbild av Alexandr Podvalny on Unsplash