Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att hjälpa dig att ringa in några av de känslor som du vill uppleva varje dag, och få dig att komma på hur du ska göra för att uppleva dem varje dag.

Varje känsla har ett recept; det vill säga att det finns saker du tänker på, gör eller som händer som utlöser den. Det som är nyckeln är att planera in dessa tankar och aktiviteter så att du utlöser dessa känslor varje dag!

Just nu pågår kursen som jag har fått denna uppgift ifrån den heter “12 Dimensions of Mastery” som en av mina stora förebilder håller i; Jon Butcher, och kommer från Mindvalley.com. Om du vill veta mer om den kan du klicka på länken; http://courses.mindvalleyacademy.com/lifebook-quest/

Här kommer några frågor och punkter som stöd för att få in de önskade känslorna dagligen, du fokuserar på en känsla i taget:

  • Det första du ska göra är att komma på en känsla som du vill uppleva mer i ditt liv.

För min del är kärlek den viktigaste känslan.

  • Vad betyder denna känsla för mig?

Fantastiskt mycket! Mitt liv är otänkbart utan kärlek. Det finns så många typer av kärlek och de förgyller helt klart mitt liv; min kärlek till min älskade man, våra älskade döttrar, till mina föräldrar, vår hund, andra människor, till livet, till naturen, till allt jag njuter av, till … ja det finns så mycket att älska.

  • Hur kommer mitt liv att förändras om jag får in mer av denna känsla i mitt liv?

För mig betyder kärleken till allt så fantastiskt mycket; jag blir så lycklig, varm i hjärtat och glad när jag tänker på allt jag älskar i livet.

  • Skriv ner 3 saker eller situationer som framkallar denna känsla.

Jag känner kärlek när jag kramar och pussar på någon jag älskar.

Jag känner kärlek när jag tittar på bilder eller filmer med personer jag älskar.

Och jag känner kärlek när jag tänker på underbara stunder med de jag älskar.

  • Skriv ner 3 strategier för att du ska kunna känna denna känsla varje dag.

Varje dag kramar och pussar jag på de jag älskar; helst många, många gånger om dagen, särskilt om vi säger hejdå och vid godnattstunden.

Varje dag tittar jag på bilder eller filmer med personer jag älskar; jag har en rutin för det på morgonen; min ena Mindmovie har bilder på mina närmaste älskade.

Dessutom älskar jag funktionerna “Återupplev denna dag” som Google foto har och att man kan dela konton med de man vill. Att få alla underbara foton direkt i mobilen när mina älskade gör roliga saker och som förevigas, när jag är på jobbet, är helt fantastiskt! Jag blir så glad och längtar så mycket efter dem och att få vara en del av det när jag kommer hem.

Varje dag tänker jag på underbara stunder jag har haft med de jag älskar; jag har en rutin för det också på morgonen; en morgonmeditation som uppmanar till att tänka på det och det får mig direkt att bli varm i hjärtat och tacksam för att jag ett så fantastiskt liv. Jag har så många helt magiska upplevelser att minnas på, det gäller bara att medvetet fokusera på det!

När du nu har gjort detta kan du göra om samma sak för fler känslor du vill uppleva varje dag.

De viktigaste känslorna som jag vill uppleva dagligen i mitt är; kärlek, tacksamhet, tillit, glädje och lycka för de ger mig ett underbart liv!

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbilden är från Konstantin Planinski on Unsplash