Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att tipsa dig om några olika sätt att få in positiva vanor för att helt enkelt göra ditt liv mer positivt. Idag handlar det om musik, böcker och filmer.

I flera av mina inlägg har jag berättat om vikten av både goda vanor, saker som du gör varje dag utan att du reflekterar över att du ska göra dem, och vikten av positivt tänkande. Då kanske du undrar över varför man ska göra saker som man ändå inte reflekterar över? Du kanske inte reflekterar över hur skönt och underbart det är att få äta sig mätt på näringsrik mat förrän du äter dig mätt på “fel” mat; hela kroppen gör uppror med att du blir slö, däst och uppsvullen. Det är samma sak med många goda vanor, du mår bra och tänker inte så mycket på det förrän du inte gör den, men då märker du det desto mer.

Positiva vanor som du gör, helst varje dag, för att medvetet fokusera på det som är bra, gör att du medvetet börjar att fokusera mer och mer på det som är positivt och då tränger du samtidigt bort det negativa tänkandet. Du kan bara tänka på en sak i taget, och om du har vanor som påminner dig om att tänka på positiva saker, ja då kan du ju inte tänka på de negativa. Om du inte medvetet styr dina tankar mot det positiva blir du då ett “offer för omständigheterna”, det som sker runt omkring dig, och det är väldigt onödigt eftersom en enda negativ tanke kan förstöra möjligheterna med att att hålla ditt sinne positivt och fokuserat för att kunna uppnå det du vill i livet.

Det du tänker på, skapar dina känslor, och dina känslor påverkar hur du agerar, och hur agerar, påverkar dina resultat i livet, det vill säga hur din verklighet ser ut. Så om du vill ändra på dina resultat måste du börja med det som är ursprunget till allt, det vill säga dina tankar. Att styra sina tankar är jättesvårt, det vet jag själv, men det betyder inte att det är omöjligt! Och om du har vanor eller föremål som får dig att tänka på positiva saker flera gånger under dagen blir det ännu lättare.

Nu till dagens tips på positiva vanor, och även lite om föremål

Jag har skrivit ner några punkter för att få idéer om vad du kan göra. Försök att vara så detaljerad som möjligt. Jag har föreslagit att du ska skriva ner dem för att du blir mer fokuserad och du kan även lättare gå tillbaka till dem efteråt.

Musik:

1. Vilka 3 låtar eller musikstycken ger dig mest lycka och glädje? Skriv ner vad de heter och med vem de framförs.

2. Har du några speciella minnen till dessa låtar eller musikstycken, i så fall vilka? Skriv ner.

3. Varför får de dig att må så bra? Texten? Musiken? Annat? Skriv ner till varje låt eller musikstycke.

4. Hur kan du nu få in dessa låtar eller musikstycken mer i ditt liv? Eller bli påmind om de positiva minnen du har till dem?

5. Vill du ha bilder eller foton som påminner dig i ditt hem, bil eller arbetsplats?

6. Vill du lyssna på någon av låtarna eller musikstyckena en gång varje dag? Sätt mobilen på påminnelse.

7. Vill du ha någon av låtarna som ring- eller väckningssignal på mobilen?

8. Ska du tokdigga till en av låtarna någon gång varje dag? Det skulle göra susen både för humör och kondition! 😀 Sätt mobilen som påminnelse.

Filmer:

1. Vilka 3 filmer ger dig mest lycka och glädje? Skriv ner vad de heter. Det ska inte vara filmer som är bra men som gör dig ledsen! Då får du uppleva mer av det och det vore ju väldigt dumt när du medvetet ska försöka styra dina tankar mot mer positivitet.

2. Har du några speciella minnen till dessa filmer, i så fall vilka? Skriv ner.

3. Varför får de dig att må så bra? Handlingen? Budskapet? Miljöerna? Musiken? Annat? Skriv ner till varje film.

4. Hur kan du nu få in dessa filmer, eller delar av dem, i ditt liv? Eller bli påmind om de positiva minnen du har till dem?

5. Vill du ha foton som påminner dig i ditt hem, bil eller arbetsplats? Eller filmaffisch? Filmfodralet framme?

6. Ska du titta lite på vissa delar varje dag? Sätt mobilen som påminnelse.

7. Vill du ha någon av låtarna från någon film som ring- eller väckningssignal på mobilen?

8. Ska du tokdigga till en av låtarna, som finns med i någon av filmerna, någon gång varje dag? Det skulle göra susen både för humör och kondition! 😀

9. Ska du ha filmkväll en gång i månaden och se på en av dem, eller andra filmer som får dig att känna lycka och glädje?

Böcker:

1. Vilka 3 böcker ger dig mest lycka och glädje? Skriv ner vad de heter. Det ska inte vara böcker som är bra men som gör dig ledsen! Då får du uppleva mer av det och det vore ju väldigt dumt när du medvetet ska försöka styra dina tankar mot mer positivitet.

2. Har du några speciella minnen till dessa böcker, i så fall vilka? Skriv ner.

3. Varför får de dig att må så bra? Handlingen? Budskapet? Karaktärerna? Miljöerna? Annat? Skriv ner till varje bok.

4. Ska du läsa lite ur en av böckerna varje kväll? Kanske precis innan du ska sova för att sova riktigt gott? Sätt mobilen som påminnelse.

5. Hur kan du nu få in dessa böcker i ditt liv? Eller bli påmind om de positiva minnen du har till dem?

6. Vill du ha bilder som påminner dig om dessa böcker i ditt hem, bil eller arbetsplats? Kan du ha boken framme på ett bord eller på en tavellist?

7. Ska du ha läskväll en gång i månaden och läsa en av dem, eller ur en av dem, eller andra böcker som får dig att känna lycka och glädje?

Jag hoppas att du har fått lite inspiration för att omge dig med ännu mer positiva vanor och föremål så att du ännu bättre kan fokusera på det positiva i ditt liv. Det mest positiva är ändå att du lever, eller hur? För annars skulle du ju inte kunna läsa detta. 😀 Och imorgon är ännu en ny dag!

Ha en underbar dag underbara du!

PS. Frontbild av Gabriel Silvério on Unsplash