Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig den första vanan som framgångsrika människor har; klarhet, enligt Brendon Burchard, författare till bestsellern “High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way”.

 

Brendon Burchard har i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika.

 

Vana nummer 1 hos framgångsrika människor:

 

Det gäller att söka efter klarhet först och främst

 

Framgångsrika människor är väldigt självmedvetna, på det klara med vad de vill, vad de kan och inte kan och även vad de har för värderingar, vad som är det viktigaste för dem.

 

Klarheten över dessa saker gjorde dem också mer självsäkra.

 

Självmedvetenheten beror inte på ålder, kön, var de bor och så vidare, det beror på hur de tänker!

 

Hur blir man då självmedveten?

 

Det som gjorde dem så självmedvetna, klara över vad de vill och så vidare, var att de flera gånger under varje dag ställde sig ett antal enkla frågor om hur de vill vara som personer.

 

De framgångsrika människorna tar sig tid till att visualisera det som de vill uppnå i framtiden. De är framtidsorienterade.

 

Tänk på när du själv har underpresterat; har du varit fokuserad på vad det kommer ha för inverkan på resten av ditt liv? Knappast! Inte har jag haft det i alla fall.

 

Framgångsrika människor spenderar 60 minuter eller mer per vecka för att tänka på framtiden; hur de vill bli, hur de vill agera, vilka resultat de vill uppnå och så vidare.

 

De framgångsrika människorna tänkte på sin framtid på 4 speciella sätt varje dag;

 

  1. Vem vill jag vara idag?

 

De frågar sig själva vem de vill vara inför varje ny aktivitet under dagen då de ska interagera med andra människor.

 

Vem vill jag vara under detta kommande möte?

Vem vill jag vara när jag nu ska ringa detta samtal?

Vem vill jag vara när jag kommer hem till våra älskade barn idag?

Vem vill jag vara när jag kommer hem till min älskade man idag?

Vem vill jag vara när jag ska ha det här svåra samtalet med min mamma idag?

Vem vill jag vara när jag ska hjälpa sonen med matteläxan idag?

Vem vill jag vara som förälder idag?

 

De har en inre dialog med sig själva och svarar på denna fråga med olika saker utifrån hur de själva kan bidra till att kommunikationen och relationerna kan förbättras med deras eget bidrag. De talar om för sig själva hur de vill vara i kommande situation.

Det de egentligen gör är att ge sig själva och sin hjärna en direkt order om hur de själva vill vara i kommande i situation och i och med det kan hjärnan med klarhet veta vad den ska följa och inte vara problemsökande som den annars är förprogrammerad att vara.

 

  1. Hur vill jag interagera med andra?

 

De flesta tänker på hur man själv ska bete sig, göra och så vidare, inte hur man ska interagera med andra.

 

De framgångsrika människorna har fokuserat på hur det gemensamma skapandet i mötet ska gå till. De har funderat på hur de andra skulle kunna känna, tycka, tänka och agera och anpassar sig sedan till det för att alla ska bli sedda och nöjda.

 

Framgångsrika människor är inte känslostyrda på samma sätt som de flesta andra och går inte på autopilot.

 

Framgångsrika människor reflekterar konstant över sitt eget beteende och sin egen interaktion inför varje nytt möte med andra människor. De går in i situationer med intentioner och syften!

Det finns kraft i förberedelser! Bara att de är mer förberedda än andra gör att de får försprång, varje gång, och det gör dem till framgångsrika!

 

  1. Vilka färdigheter måste jag utveckla? Vad behöver jag bli bättre på?

 

Frågan “Vilka färdigheter kommer att åses inför just detta kommande moment eller kommande situation? Och hur kan jag förbättra dem?” ställer de också hela tiden, för att fokusera medvetet för att alltid bli bättre och bättre och växa som människa.

 

  1. Hur kan jag göra skillnad och stå till tjänst med utomordentlighet?

 

De ställer sig konstant frågan inför varje möte med en person; “Hur kan jag göra skillnad för denna person? Just nu och på längre sikt?”

De bryr sig verkligen på riktigt om varje enskild person! De är detaljstyrda för de vill komma åt utomordentligheten.

De vill bli och göra det bästa som de någonsin kan bli och göra, hela tiden!

De är inte perfektionister, utan detaljstyrda för att bli utomordentliga! De gör det som krävs för att hela tiden bli bättre i varje detalj, hela tiden. Det betyder något för dem.

 

Hur kan jag göra skillnad och stå till tjänst med utomordentlighet ikväll vid matbordet?

 

Brendon rekommenderar att vi ställer oss dessa frågor konstant varje dag.

Det gäller att sätta upp “påminnelser” under dagen så att du kommer ihåg att ställa dig dem. Du vet själv hur svårt det kan vara att komma ihåg saker när du ska få in en ny vana..

 

Kanske skriva in dem på Keep-appen, eller i alarmet, på mobilen och sätta som påminnelse under dagen?

Eller skriva upp på lappar och ha på olika ställen i hemmet, på jobbet och i bilen?

 

Brendon lovar att du kommer att känna annorlunda! Han vill att du ska tänka på hur mycket klarare över den du vill vara och självsäkrare du kommer att känna dig!

Dessa frågor är det som kommer att göra att du blir mer förberedd än andra och då även kunna prestera bättre än andra och på så sätt göra dig framgångsrik, säger Brendon Burchard.

 

Vad vill du vara framgångsrik inom?

Vilka bilder får du fram?

Vad hör du ditt hjärta säga?

Vad känns rätt i hjärtat?

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida på; https://brendon.com/

PS2. Vill du köpa Brendon Burchards bok “High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way” klicka på länken; https://amzn.to/2nr2nOz

PS3. Frontbild av Benjamin Davies on Unsplash